ccib_img_1381306043_dsc_0017_S4[1]

Ziua oportunităţilor de afaceri dedicată Serbiei

„Contactele între comunităţile de afaceri din România şi Serbia trebuie intensificate, întrucât ambele ţări oferă oportunităţi semnificative ce pot fi exploatate. Îndeosebi în domeniul industrial există capacitatea şi capabilitatea de a relua unele proiecte mai vechi”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), în cadrul întrevederii cu Excelenţa Sa Branko Brankovic, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Serbia la Bucureşti, aflat la începutul mandatului în ţara noastră.

Principalul obiectiv al întâlnirii, care a avut loc marţi, 8 octombrie 2013, l-a constituit identificarea unor modalităţi concrete care să conducă la dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări, atât în domeniul economic, cât şi în cercetare şi sectorul academic.

În context, preşedintele CCIB a vorbit despre posibilitatea prezentării, în faţa comunităţii de afaceri bucureştene, a domeniilor cu potenţial de creştere din Serbia în cadrul Zilei oportunităţilor de afaceri dedicate acestei ţări, cu participarea unor oficiali şi specialişti sârbi.

Excelenţa Sa Branko Brankovic a apreciat propunerea prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu şi l-a asigurat de întreaga cooperare a Ambasadei în proiectele dedicate dezvoltării relaţiilor comerciale bilaterale. Ambasadorul Republicii Serbia la Bucureşti şi-a exprimat interesul pentru proiectul CCIB vizând deschiderea pe pieţe-ţintă a unor reprezentanţe, dublate de expoziţii permanente cu produse realizate în România şi a punctat faptul că operaţionalizarea unui astfel de birou la Belgrad ar aduce beneficii ambelor ţări.

Biroul de Presă al CCIB