ccib_img_1444125568_dsc_0030_S1[1]

Acord de colaborare între CCIB şi CCIMA Teheran

„Sunt convins că semnarea acestui acord va contribui la dezvoltarea schimburilor economice, comerciale şi academice cu Republica Islamică Iran şi la valorificarea oportunităţilor de afaceri oferite de cele două pieţe. În viitorul apropiat trebuie să identificăm 1-2 proiecte a căror implementare să imprime un caracter concret acestui document”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), cu ocazia încheierii acordului de cooperare între Camera bucureşteană şi Camera de Comerţ, Industrie, Mine şi Agricultură Teheran (CCIMA Teheran).

Semnarea documentului a avut loc la Bucureşti, în prezenţa Excelenţei Sale Hamid Moayyer, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Iranului în România, şi a facut parte din programul profesional al misiunii economice organizate de CCIMA Teheran în ţara noastră în perioada 29 septembrie – 3 octombrie a.c., la invitaţia CCIB.

Datorită acordului semnat de preşedintele Camerei bucureştene, Sorin Dimitriu, şi de preşedintele CCIMA Teheran, Masoud Khansari, comunitatea de afaceri bucureşteană va fi informată, prin intermediul CCIB, asupra oportunităţilor oferite de piaţa iraniană în domeniul importului, exportului şi cooperării în diverse sectoare.

„Sper ca acest document să constituie un prim pas în reluarea procesului de aprofundare şi dezvoltare a relaţiilor bilaterale. Organizaţiile noastre au rolul de a facilita comunicarea între sectoarele private din România şi Iran, ceea ce nu va fi uşor, pentru că trebuie să identificăm problemele şi să le rezolvăm, astfel încât proiectele firmelor din ţările noastre să devină operaţionale”, a punctat Masoud Khansari.

Valorificarea potenţialului economic al celor două ţări se va putea realiza şi prin intermediul unor forumuri de afaceri organizate în regim de reciprocitate în Romania şi în Iran, evenimente ce vor oferi celor două comunităţi de afaceri posibilitatea de a relaţiona, a identifica şi a dezvolta proiecte comune, dar şi prin participarea la târguri şi expoziţii. În acest context, ceremonia de semnare a fost urmată de o vizită a delegaţiei iraniene la Complexul expoziţional Romexpo.

Articolul anterior
Misiune economica iraniana, in dialog cu conducerea CCIB
Articolul următor
Misiune economică organizată de CCIB în Bulgaria