ccib_img_1444302937_img_1734_S1[1]

Misiune economică organizată de CCIB în Bulgaria

La începutul lunii octombrie, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) şi Camera de Comerţ şi Industrie Prahova (CCI Prahova), cu sprijinul Secţiei Comerciale şi Economice a Ambasadei Republicii Bulgaria în România au organizat o misiune economică la Sofia.

Din delegaţia bucureşteană condusă de Mihai Andriţoiu, preşedintele Secţiunii Comerţ şi vicepreşedinte al CCIB, au făcut parte reprezentanţi ai unor companii ce-şi desfăşoară activitatea în: industria energetică, turism, industria alimentară, construcţii de maşini, automatizări, telecomunicaţii şi consultanţă în domeniul fondurilor europene, interesul membrilor delegaţiei române îndreptându-se, în principal, către identificarea de noi oportunităţi de afaceri şi de cooperare în proiecte, dar şi către export-import. Delegaţia CCI Prahova a fost condusă de preşedintele Aurelian Gogulescu, vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Programul profesional al misiunii a inclus un Forum de afaceri, organizat la Sofia, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a Bulgariei, în cadrul căruia companiile româneşti au avut întâlniri bilaterale cu parteneri potenţiali din ţara vecină. „Interesul manifestat de comunităţile de afaceri din România şi Bulgaria, potenţialul celor două economii şi voinţa politică manifestată la Bucureşti şi Sofia sunt trei motive puternice care mă determină să fiu optimist în ceea ce priveşte evoluţia viitoare a relaţiilor noastre economice şi de colaborare”, a subliniat Mihai Andriţoiu în cadrul Forumului, în preambulul prezentării potenţialului economic al Bucureştiului şi a oportunităţilor de afaceri şi investiţionale oferite de acesta.

Evenimentul a fost onorat de prezenţa Excelenţei Sale Anton Păcureţu, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Bulgaria, a şefului Secţiei Comerciale şi Economice a Ambasadei Republicii Bulgaria în România, Bronislav Denev, a preşedintelui CCI Bulgaria, Tsvetan Simeonov, şi a vicepreşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi preşedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

În marja Forumului, Mihai Andriţoiu a avut o înâlnire de lucru cu Georgi Stoev, vicepreşedinte al CCI Bulgaria.

Potrivit statisticii române, Bulgaria este un important partener economic al ţării noastre. În primele şase luni ale anului 2015, a fost consemnată o valoare a schimburilor comerciale bilaterale de 1,77 mld. euro, cu 7,1% peste nivelul înregistrat la jumătatea anului trecut, din care 915 milioane euro exporturi româneşti către Bulgaria (în creştere cu 4,8% faţă de 6 luni 2014) şi 859 milioane euro importuri din din ţara vecină (cu 11,6% peste valoarea consemnată în perioadă similară a anului trecut).

Biroul de Presă al CCI