ccib_img_1442568490_dsc_0015_S1[1]

Aniversarea a 25 de ani de relatii diplomatice romano-coreene, marcata de CCIB

Conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a avut o întâlnire cu o misiune economică din Republica Coreea, condusă de Dae Oan Gu, director general adjunct al Camerei de Comerţ şi Industrie Hwaseong. Evenimentul face parte din seria de manifestări menită să marcheze aniversarea a 25 de ani de relaţii diplomatice româno-coreene.

În deschiderea întâlnirii, Iuliu Stocklosa, vicepreşedinte al Camerei bucureştene, a făcut o prezentare succintă a CCIB, a rolului şi locului acesteia în viaţa economico-socială a ţării noastre şi a vorbit despre strategia de relaţii externe a Camerei, subliniind importanţa acordată dezvoltării colaborării în plan economic şi comercial cu parteneri din Asia de Sud – Est. „Încurajăm, înclusiv prin astfel de evenimente, oamenii de afaceri români să fie mai deschişi către piaţa coreeană, pentru că există oportunităţi reale de cooperare”, a subliniat Iuliu Stocklosa.

În cadrul acestei manifestări, la care a participat şi OH JoongKeun, consilierul Ambasadei Republicii Coreea în România, reprezentanţii unor companii din Bucureşti şi judeţul Ilfov au avut ocazia de a intra în dialog cu oameni de afaceri coreeni ce activează în domeniile: tehnologia informaţiei şi comunicaţii, maşini şi echipamente agricole, echipamente de încălzit locuinţa, materiale de construcţii, cosmetice şi produse pentru nou-născuţi.

Această întâlnire a constituit un excelent preambul pentru „Korea – Romania SMEs Business Partnership Plaza 2015”, eveniment organizat în perioada 16-17 septembrie a.c. de Ambasada Republicii Coreea la Bucureşti, împreună cu Centrul coreean de promovare a comerţului – Kotra România.

Începând cu anul 2011, valoarea schimburilor comerciale anuale dintre România şi Republica Coreea au depăşit un miliard de USD. La finele primului semestru al anului 2015 se consemnează o majorare a acestui indicator cu 22% faţă de perioada similară a anului trecut, exporturile româneşti pe această relaţie înregistrând o creştere de 73%. La 30 iunie 2015, Republica Coreea se situa pe locul 24 în topul statelor investitoare în România, cu un număr de 234 companii cu capital sud-coreean şi un volum total al investiţiilor de cca. 202 milioane USD.

Biroul de Presă al CCIB