Vizită de prezentare a noului atașat comercial al Ungariei la CCIB

 București, 14 decembrie 2023

 

  

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Vizită de prezentare a noului atașat comercial al Ungariei la CCIB

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), dl. Iuliu Stocklosa, s-a întâlnit cu noul atașat comercial al Ungariei în țara noastră, dna. Dorittya Fegyver, la prima ei vizită, în această calitate la Camera bucureșteană. A fost însoțită de dl. Ferenc Bogar, care a condus Biroul comercial al ambasadei Ungariei în România până la 1 septembrie a.c., dată la care a fost numit ajunct al Șefului Misiunii diplomatice a Ungariei în țara noastră.

Urând mult succes celor doi diplomați în noile funcții și asigurând de toată disponibilitatea CCIB de a colabora cu Ambasada Ungariei și Biroul comercial al acesteia în scopul promovării schimburilor comerciale și cooperării economice bilaterale în folosul firmelor și companiilor din cele două țări, președintele Iuliu Stocklosa a subliniat:”Ungaria este un partener economic și comercial foarte important pentru țara noastră, iar CCIB colaborează bine cu instituțiile similare din țara vecină cum ar fi: Camera de Comerț și Industrie Budapesta, Secția Română a Camerei de Comerț și Industrie a Ungariei, precum și cu Secretariatul și conducerea Federației Camerelor de Comerț Dunărene. Suntem convinși că atât excelenta colaborare avută cu Biroul comercial al ambasadei Ungariei va continua cu sprijinul dnei. Fegyver, precum și cu dl. Bogar în noua sa funcție”

Conform datelor statistice oficiale, la 30 septembrie a.c. Ungaria era al treilea partener comercial al țării noastre, după Germania și Italia cu o pondere de 6,2% în totalul schimburilor comerciale, a patra piață de destinație a mărfurilor românești, a treia țară de origine pentru produsele importate în România  și a șasea în topul țarilor partenere cu deficit al balanței comerciale.

 

Biroul de Presă al CCIB

 

Articolul anterior
Ambasadorul României numit în Columbia, Panama și Republica Dominicană, în dialog cu mediul de afaceri, la CCIB
Articolul următor
Bharat Telecom 2024, India, 29-30 ianuarie 2024