Camera bucuresteana a premiat firmele din sectoarele 3 si 6

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a premiat recent cele mai performante firme din sectoarele 3 si 6, in cadrul editiei a XII-a a Top-ului firmelor din sectorul 3 si, respectiv, la editia a XIII-a manifestarii organizate la nivelul sectorului 6.

„Intr-o perioada deloc usoara, productivitatea muncii, inovarea si sofisticarea afacerilor ramân cheia succesului, ierarhizarea companiilor eligibile in cadrul Topului punând in evidenta si eforturile firmelor de crestere a competitivitatii“, a apreciat in mesajul adresat comunitatii de afaceri prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele CCIB. Laureatii au fost stabiliti conform unei metodologii complexe, care a imbinat criterii precum cifra de afaceri sau rata profitului cu criterii ce tin mai mult de latura calitativa a activitatii desfasurate de companii – eficienta utilizarii resurselor umane, eficienta utilizarii capitalului angajat sau efortul de dezvoltare. Clasamentele au fost realizate pe baza datelor furnizate de Ministerul finantelor publice, Oficiul national al registrului comertului, Autoritatea nationala a vamilor si Centrul român pentru promovarea comertului.

La nivelul sectorului 3 au indeplinit cumulativ criteriile stabilite in metodologia de organizare a top-ului 11.892 companii, dintre care 1.045, in crestere cu 8% fata de editia precedenta, au fost premiate in cadrul a 51 de grupe de activitati, structurate pe sase domenii de activitate: cercetare-dezvoltare si hi-tech; industrie; constructii; servicii; comert, export, turism; agricultura, pescuit si piscicultura. La sectorul 6 au fost considerate eligibile 9.313 firme, dintre care 995, cu 10% mai multe comparativ cu editia precedenta, au fost recompensate de Camera bucuresteana pentru rezultatele obtinute in 2008. Mentionam ca, in cadrul fiecarei grupe de activitati, au fost evidentiate cele mai performante companii pe cinci clase de marime: intreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microintreprinderi.

Indiferent de domeniul in care activeaza si de dimensiunea firmei, laureatii au apreciat premiul acordat de CCIB ca fiind o recunoastere a muncii lor. Ovidiu Stefanescu, director national de vânzari la Groupe Cheque Dejeuner Romania, a declarat: „Pentru mine este prima participare la o manifestare de o asemenea anvergura organizata de CCIB. Sunt fericit si emotionat, in acelasi timp, ca firma noastra se numara printre societatile comerciale laureate ale sectorului 3. Nimanui nu i-a fost usor in conditiile crizei economico-financiare, iar cei care am reusit inseamna ca am muncit mai mult, mai organizat, altfel nu intram in atentia Camerei. Multumim pentru premiu si asiguram conducerea CCIB ca ne vom stradui ca si pe viitor sa ne regasim printre premianti.“ La rândul sau, Mihai Popescu, director general adjunct la UMEB SA a apreciat ca: „Aceasta initiativa a Camerei bucurestene este grozava din doua motive: in primul rând, ii face pe premianti sa socializeze, sa se cunoasca mai bine si, eventual, sa colaboreze in viitor si, in al doilea rând, sunt recunoscute meritele unor firme care au depus eforturi si au obtinut rezultate bune. In ceea ce priveste UMEB, ne bucura foarte mult acest premiu acordat de CCIB, care vine ca o incununare a unui an foarte greu pentru noi, pentru ca cei care trec prin fata fostei noastre locatii au impresia ca UMEB a murit. Ei bine, nu este asa. UMEB a investit, a construit o fabrica noua, a avut crestere, deci am avut un an greu, dar cu rezultate deosebite.“

Biroul de Presa al CCIB

Articolul anterior
Camera bucuresteana a premiat firmele din sectorul 1
Articolul următor
Cele mai performante firme din sectorul 2, premiate de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti