Camera bucuresteana a premiat firmele din sectorul 1

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a organizat, recent, cea de a X-a editie a Top-ului firmelor din sectorul 1 al Capitalei, manifestare ce a avut ca obiectiv evidentierea celor mai performanti operatori economici ce isi au sediul social pe raza acestui sector.
Spre deosebire de alte clasamente bazate pe un singur criteriu, asadar susceptibile de a fi subiective, Topul firmelor realizat de CCIB imbina criterii cantitative, precum cifra de afaceri sau rata profitului, cu criterii ce tin mai mult de latura calitativa a activitatii desfasurate de companii, precum eficienta utilizarii resurselor umane, eficienta utilizarii capitalului angajat sau efortul de dezvoltare.
“Suntem onorati sa-i aducem in aceasta seara la rampa pe cei care au rezistat cu succes primului val al crizei si care au indeplinit cumulativ criteriile impuse de metodologia de alcatuire a Topului la nivelul sistemului cameral”, a declarat in cuvantul de deschidere, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei bucurestene. Potrivit oficialului CCIB, eficienta activitatii firmelor din sectorul 1 este in crestere, daca se are in vedere faptul ca anul acesta sunt aduse in lumina reflectoarelor 1.221 de firme, cu aproape 10% mai multe fata de editia precedenta. “Numarul mare de firme laureate nu trebuie sa mire, dat fiind faptul ca acesta este cel mai dinamic sector, concentrand peste 45% din investitiile realizate la nivelul Bucurestiului si circa 40% din cifra de afaceri a firmelor din intreaga Capitala.

Premiile au fost acordate in cadrul a 51 de grupe de activitati, structurate pe sase domenii de activitate: cercetare-dezvoltare si hi-tech; industrie; constructii; servicii; comert, export, turism; agricultura, pescuit si piscicultura. In vederea realizarii unui clasament cat mai obiectiv, in cadrul fiecarei grupe de activitati au fost evidentiate cele mai performante companii pe cinci clase de marime: intreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microintreprinderi.

“Am avut surpriza placuta sa constat ca foarte multi manageri au reusit sa reziste acerbei competitii din comunitatea europeana. Mai mult, criza de care amintea si presedintele Camerei Bucuresti a pus firmele la o incercare si mai grea. Dar, chiar si in aceste conditii deosebit de vitrege, firmele din sectorul 1 contribuie cu peste 10% la PIB-ul tarii, ceea ce ne onoreaza si da masura capacitatii si capabilitatii oamenilor de afaceri din acest sector”, a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, prezent la eveniment.

Indiferent de domeniul din care provin, laureatii acestei editii a Topului sunt mandri de realizarile lor. Mirela Catalina Mihaila, secretar general la ROMAERO, a declarat: “Nu suntem pentru prima data pe acest podium al invingatorilor, dar de fiecare data emotiile sunt mari si suntem recunoscatori celor care ne apreciaza munca, stradaniile si reusitele.” La randul sau, Lavinia Alexa, reprezentanta SIVECO Romania SA, a apreciat: “In fiecare an asteptam cu aceeasi emotie evenimentul din noiembrie, cu toate ca stim cum am muncit, cate eforturi am depus, dar criteriile de selectie ale Topului sunt complexe si nu se stie niciodata”. “Multumim Camerei pentru modul exemplar in care sustine aceasta competitie intre firmele bucurestene”, a punctat Marius Dicu, manager general al firmei Chemtransfert.

Biroul de Presa al CCIB