Expoziţia Elvetia, dragoste la prima vedere, primul eveniment cultural organizat de Fundatia Fondul Carol I

Miercuri, 4 noiembrie 2009, la sediul istoric al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (Str. Ion Ghica nr. 4) a avut loc vernisajul expozitiei de fotografie „Elvetia, dragoste la prima vedere” a artistului Eugen Negrea, eveniment ce a deschis seria de manifestari cultural-artistice desfasurate sub egida Fundatiei Fondul Carol I. La vernisaj au participat, alaturi de conducerea Camerei bucurestene, membri ai Ambasadei Elvetiei la Bucuresti, oameni de afaceri, artisti, precum si reprezentanti ai presei.

„Fundatia Fondul Carol I, al carei presedinte de onoare este Alteta Sa Regala Principele Jean de Luxembourg, are un obiectiv foarte ambitios – consolidarea, reabilitarea si modernizarea acestei splendide cladiri în care ne aflam”, a declarat, în deschiderea expozitiei, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei bucurestene si presedinte al Fundatiei Fondul Carol I. „Redarea destinatiei initiale sediului istoric al comunitatii oamenilor de afaceri din Bucuresti confera institutiei noastre nu doar reprezentativitate si identitate pregnanta, dar adauga un plus de legitimitate prin conexarea la un trecut remarcabil care face parte din istoria nemijlocita a Camerei si pe care astazi si-l asuma integral”, a continuat Sorin Dimitriu.

Multumind CCIB si Fundatiei Fondul Carol I pentru implicarea în organizarea acestui eveniment, Simon Geissbühler, consilier economic la Ambasada Elvetiei la Bucuresti a apreciat ca „aceasta expozitie este o invitatie la a vizita Elvetia”. Despre valoarea artistica a expozitiei si despre sensibilitatea artistului fotograf au vorbit, de asemenea, Marius Hagger, director general Ringier România, si Octavian Stireanu, fost secretar de stat în Ministerul Culturii.

Fotografiile artistului Eugen Negrea au relevat participantilor la vernisaj o tara a cantoanelor vazuta prin ochii unui îndragostit de natura si de oameni. „Elvetia m-a cucerit din prima clipa prin sinceritatea si frumusetea ei. Nu am avut ragazul sa-i înteleg pe deplin trecutul si viitorul. Am avut doar timp pentru câteva fotografii, mai mult sau mai putin inspirate, poate, dar sigur facute cu inima deschisa”, a declarat artistul.

Biroul de Presa al CCIB

Articolul anterior
In vreme de criza, CCIB premiaza performanta
Articolul următor
Camera bucuresteana a premiat firmele din sectorul 1