Cele mai performante firme din sectorul 2, premiate de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in colaborare cu Primaria sectorului 2, a organizat marti, 24 noiembrie 2009, cea de a X-a editie a Top-ului firmelor din sectorul 2 al capitalei, manifestare ce a avut ca obiectiv evidentierea celor mai performanti operatori economici ce isi au sediul social pe raza acestui sector.
„Sarcina de a evalua performantele obtinute de firmele din sectorul 2 si de a stabili care sunt societatile ce merita sa fie aduse in luminile rampei ca fiind cei mai buni actori ai anului 2008 nu s-a dovedit deloc usoara pentru Comisia de validare special constituita din reprezentanti ai conducerii CCIB si ai unor organizatii patronale si asociatii profesionale din toate domeniile de activitate“, a declarat in alocutiunea de deschidere, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei bucurestene. Domnia sa a subliniat excelenta colaborare cu Primaria sectorului 2, printre evenimentele organizate impreuna in beneficiul oamenilor de afaceri amintind cele trei editii ale Targului locurilor de munca „Job-Construct“ (organizat in colaborare si cu Universitatea tehnica de constructii Bucuresti), precum si concursul de vitrine si ambient comercial – 5 editii.

La randul sau, primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a vorbit despre bunele relatii cu CCIB: „Ne onoreaza posibilitatea de a fi impreuna cu Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti in organizarea anuala a festivitatii de acordare a distinctiilor competitiei Topul firmelor, un eveniment major in cadrul caruia avem ocazia de a consemna si recunoaste public meritele celor cu performante deosebite, de a promova competitia si competenta in afaceri“.

Editia din acest an a stat sub semnul apropierii dintre mediul academic si cel economic, la eveniment participand, alaturi de oameni de afaceri de succes, personalitati marcante ale lumii academice – acad. Eugen Simion, fost presedinte al Academiei Romane si actualmente presedintele Sectiei de filologie a aceluiasi prestigios for, acad. Nicolae Breban, unul dintre cei mai importanti scriitori contemporani, acad. Nicolae Manolescu, specialist oncolog de marca, precum si acad. Mihai Cimpoi, presedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.

Adresandu-se reprezentantilor mediului de afaceri, acad. Eugen Simion a afirmat ca: „Atunci cand dumneavoastra reusiti, respiram si noi, oamenii de cultura, iar cand dumneavoastra falimentati, in mod sigur nici culturii nu-i va fi bine.“ In opinia acad. Nicolae Breban, „Romania duce lipsa de modele reale si consistente“. Mai mult, reputatul romancier considera ca „ne este greu sa structuram clasa de mijloc, cea care reprezinta coloana vertebrala a unei natii”, insa prin intermediul culturii acest pas se poate realiza, numai daca mediul de afaceri si oamenii de cultura isi dau mana „pentru a reface mandria si demnitatea romaneasca”. La randul sau acad. Mihai Cimpoi a subliniat ca „prin cultura se creeaza acea imagine speciala, adevarata, autentica, a unei tari“.

Topul firmelor realizat de CCIB imbina criterii cantitative, precum cifra de afaceri sau rata profitului, cu criterii ce tin de latura calitativa a activitatii desfasurate de companii, precum eficienta utilizarii resurselor umane, eficienta utilizarii capitalului angajat sau efortul de dezvoltare.

Desi in cea de a doua parte a sa anul 2008 s-a dovedit dificil, 12.946 de companii din acest sector au indeplinit cumulativ criteriile stabilite de metodologia de realizare a Top-ului firmelor din sectoarele capitalei si dintre acestea 1.058 de firme – cu 6% mai multe fata de editia precedenta – au fost premiate.

Dintre companiile laureate mentionam: Accent Travel&Events, Acavtot SRL, Henkel Romania SRL, Condor SA, Danex Consult SRL, Fan Courier Express SRL, Felix Telecom SRL, G4 Cash Services SRL, Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Constructii si Economia Constructiilor (INCERC), Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Mecatronica si Tehnica Masurii (INCDMTM), Transport Trade Services (TTS), SUPERCOM, IPROLAM SA, UTI Systems SA, Gerocossen SRL, Maguay Impex SRL, T.M.U.C.B. SA.

Biroul de Presa al CCI