Performantele firmelor din sectoarele 4 si 5, premiate de CCIB

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a premiat recent cele mai performante companii din sectoarele 4 si 5 in cadrul editiei a XII-a a Top-urilor firmelor din aceste sectoare ale Capitalei.

„Spre deosebire de alte clasamente realizate in functie de un singur criteriu -cifra de afaceri, domeniul in care activeaza societatea sau dimensiunea acesteia – Topul elaborat de Camera bucuresteana imbina criterii cantitative precum cifra de afaceri sau rata profitului cu criterii ce tin mai mult de latura calitativa a activitatii desfasurate de companii, precum eficienta utilizarii resurselor umane, eficienta utilizarii capitalului angajat sau efortul de dezvoltare“, a subliniat in mesajul adresat comunitatii de afaceri prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele CCIB.

La nivelul sectorului 4 au indeplinit cumulativ criteriile stabilite in metodologia de organizare a top-ului 7.757 de companii, dintre care 926 de firme, cu 12% mai multe fata de editia precedenta, au fost premiate in cadrul a 51 de grupe de activitati, structurate pe sase domenii de activitate: cercetare-dezvoltare si hi-tech; industrie; constructii; servicii; comert, export, turism; agricultura, pescuit si piscicultura. Dintre laureatii acestui sector mentionam: Hofigal Import Export SA, Compania nationala Loteria Româna, Vulcan SA, Uttis Industries SA, Romprim, Steilmann Bukarest SRL, Electromontaj SA, Amteh International SRL, Compania Româna de Aviatie ROMAVIA RA, Zenith Media, Rematholding Co. SRL, Unirea Shopping Center SA, Romstal Impex SRL.

In ceea ce priveste sectorul 5, potrivit metodologiei de realizare a Top-ului au fost considerate eligibile 6.525 de companii, dintre care 864 de firme, cu 8% mai multe fata de editia precedenta, au fost recompensate de Camera bucuresteana pentru rezultatele obtinute in 2008. Mentionam ca, in cadrul fiecarei grupe de activitati, au fost evidentiate cele mai performante companii pe cinci clase de marime: intreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microintreprinderi. Clasamentele au fost realizate pe baza datelor furnizate de Ministerul finantelor publice, Oficiul national al registrului comertului, Autoritatea nationala a vamilor si Centrul român pentru promovarea comertului. Electromagnetica SA, Quadrant – Amroq Beverages SRL, Strabag SRL, SOPREX-IMI SA, Cargo Trans SA, Pfiser Romania SRL, Agricover SRL, Happy Tour SRL sunt doar câteva dintre companiile premiate in cadrul Top-ului firmelor din acest sector.

Biroul de Presa al CCIB