CCIB promoveaza colaborarea romano-americana pe terte piete

„Romania este inca extrem de atractiva pentru investitii“, au apreciat Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comert şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) şi Justin Berg, consilier economic adjunct al Ambasadei SUA la Bucureşti in cursul intrevederii pe care au avut-o recent. Printre domeniile de interes identificate s-au regasit infrastructura, energia, indeosebi energia verde, precum şi managementul deşeurilor. De asemenea, Capitala Romaniei are, chiar şi in conditii de criza, un potential deosebit in domeniul economic. De altfel, Bucureştiul are cel mai ridicat grad de absorbtie a fondurilor comunitare din Romania, dupa cum a subliniat Sorin Dimitriu .

Un alt palier de colaborare il reprezinta, potrivit preşedintelui Camerei bucureştene, cooperarea pe terte piete. Sorin Dimitriu a aratat ca, in cursul misiunilor economice organizate de CCIB in sudul spatiului ex-sovietic, s-a manifestat un interes deosebit pentru acest tip de proiecte, indeosebi in ceea ce priveşte instalatiile complexe pentru fabrici (de materiale de constructii, utilaje etc.).

CCIB are in vedere, intensificarea colaborarii cu American Chamber of Commerce in Romania (AmCham), unul dintre proiectele identificate deja fiind organizarea unui forum de afaceri in 2010, pentru a carui buna desfaşurare preşedintele Camerei bucureşte a solicitat sprijinul Ambasadei SUA la Bucureşti.

In opinia lui Sorin Dimitriu, colaborarea romano-americana se poate intensifica, de asemenea, la nivel universitar (schimburi de studenti şi profesori), precum şi prin initierea unor proiecte de cercetare in domenii de varf pe plan mondial, precum nanotehnologiile şi aeronautica.

Biroul de Presa al CCIB