ccib_img_1403090544_mch_2122_S1[1]

CCIB promoveaza oportunitatile de afaceri oferite de Australia si Marea Britanie

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, în parteneriat cu Ministerul Economiei şi EximBank, cea de a cincea ediţie a „Zilei oportunităţilor de afaceri”, dedicată de această dată Australiei şi Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

„Am ales aceste două ţări datorită unor elemente comune: ambele fac parte din Grupul ţărilor cu economie dezvoltată – G20, a cărui preşedinţie este deţinută de Australia, sunt ţări în care se foloseşte limba engleză, iar comunităţile de români existente atât în Australia, cât şi în Marea Britanie, pot contribui la dezvoltarea relaţiilor comercial-economice cu ţara de origine”, a subliniat în deschiderea seminarului prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene.

În cadrul acestui eveniment, oamenii de afaceri au avut posibilitatea de a se întâlni într-un cadru structurat cu: Marcel Bogdan Pandelică, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Excelenţa Sa Jenny Polyxeni Bloomfield, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Australiei pentru România, Ovidiu Demetrescu, vicepreşedinte al Camerei de Comerţ Marea Britanie-România, precum şi cu reputaţi specialişti în comerţ exterior.

Principalele subiecte abordate au vizat: situaţia actuală şi tendinţele în comerţul exterior cu spaţiile amintite; oportunităţile de creştere a accesului produselor şi serviciilor româneşti în Australia şi Marea Britanie; identificarea domeniilor în care pot fi dezvoltate proiecte în cooperare, inclusiv pe terţe pieţe, ţinând seama de poziţiile geostrategice ale acestor ţări; produse şi servicii, inclusiv de finanţare şi garantare menite să sprijine demersurile de internaţionalizare ale companiilor româneşti. În cadrul discuţiilor s-a subliniat că există potenţial pentru dezvoltarea unor parteneriate de succes în: infrastructură, inclusiv turistică, biotehnologii, petrol şi gaze, agricultură, tehnologie alimentară, procesarea alimentelor.

Participantă la manifestare, Corina Vulpeş, director în cadrul EximBank, a prezentat serviciile şi instrumentele băncii pentru susţinerea exportatorilor români.

Evenimentul face parte din strategia CCIB de promovare a oportunităţilor oferite de pieţe cu potenţial.

Seria seminariilor „Ziua oportunităţilor de afaceri” a debutat anul trecut în septembrie, cu o ediţie dedicată SUA, urmată de evenimente care au vizat Orientul Apropiat, regiunea magrebiană şi respectiv, spaţiul balcanic.

Biroul de Presă al CCIB