ccib_img_1403090437_china_ningbo_dsc08113_S4[1]

Pavilionul romanesc din cadrul Expozitiei internationale de bunuri de larg consum de la Ningbo (R. P. Chineza), organizat de CCIB

La solicitarea Guvernului României, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat pavilionul românesc din cadrul Expoziţiei internaţionale de bunuri de larg consum de la Ningbo, eveniment inaugurat în prezenţa miniştrilor economiei şi comerţului din cele 16 ţări central şi est-europene, sau a reprezentanţilor acestora şi a ministrului comerţului din R. P. Chineză.

Manifestarea a constituit o excelentă oportunitate de promovare a ofertei ţărilor CEE şi a dublat conferinţa miniştrilor de resort, ce s-a desfăşurat în perioada 8-11 iunie a.c. în R. P. Chineză. Aceste două evenimente au avut loc ca urmare a Summit-ului 16+1 organizat la Bucureşti cu prilejul vizitei premierului chinez, Li Keqiang.

Pavilionul românesc de la Ningbo, cu o suprafaţă de 200 mp, a fost cel mai mare din cadrul expoziţiei şi a constituit o premieră, fiind primul pavilion naţional organizat de o cameră de comerţ românească la o manifestare internaţională, exclusiv din fonduri private.

Cu acest prilej, CCIB a organizat şi o misiune economică, delegaţia română, condusă de prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene, reunind reprezentanţi din domenii de activitate diverse, precum: industria lemnului, produse electronice şi electrocasnice, energie, construcţii, instalaţii, produse din carne, dulciuri, băuturi naturale din fructe de pădure, arome alimentare, ape minerale, băuturi răcoritoare şi alcoolice, vinuri, miere, ciocolată, cereale bio, medicamente, produse textile de inspiraţie populară, consultanţă şi management de proiect, servicii integrate de inginerie.

„Interesul membrilor delegaţiei noastre se îndreaptă către o mai bună cunoaştere a pieţei chineze, către export-import şi, foarte important, către identificarea de noi oportunităţi de afaceri şi de cooperare în proiecte. Deschiderea pentru colaborare manifestată de comunităţile de afaceri din România şi R. P. Chineză, complementaritatea anumitor domenii ale celor două economii şi voinţa politică manifestată la Bucureşti şi Beijing sunt trei motive puternice care mă determină să fiu optimist în ceea ce priveşte evoluţia viitoare a relaţiilor noastre economice şi de cooperare”, a subliniat preşedintele CCIB, în cadrul simpozionului „China Ningbo – Firme din Europa Centrală şi de Est”, eveniment dedicat României şi Poloniei, care a inclus şi un program de întâlniri B2B.

Pe tot parcursul misiunii, Camera bucureşteană, prin reprezentanta sa de la Beijing, dar şi cu sprijinul partenerilor săi de pe piaţa chineză, a organizat serii suplimentare de întâlniri bilaterale pentru companiile româneşti care au făcut deplasarea la Ningbo. De asemenea, delegaţia română a avut o întrevedere cu viceprimarul oraşului Ningbo, oraş cu o populaţie de 5 mil. locuitori.

Conducerea CCIB a participat la conferinţa internaţională cu tema „Noi oportunităţi, o nouă viziune”, eveniment ce a reunit oficiali din cadrul camerelor de comerţ din ţările est-europene şi ai Consiliului Chinez pentru Promovarea Comerţului Internaţional Ningbo (CCPIT Ningbo), organizatorul evenimentului. În cadrul acestei manifestări, preşedintele CCIB a semnat, alături de omologii săi, declaraţia comună de colaborare a camerelor de comerţ din ţările CEE, precum şi un acord de colaborare între Camera bucureşteană şi CCPIT Ningbo.

Biroul de Presă al CCIB

Articolul anterior
Companii chineze de top la Forumul de afaceri organizat de CCIB
Articolul următor
CCIB promoveaza oportunitatile de afaceri oferite de Australia si Marea Britanie