ccib_img_1453715913_dsc_0081_S4 (2)

CCIB promoveaza schimburile comerciale si cooperarea economica cu mediul de afaceri din Bulgaria

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), în parteneriat cu BULEXPO AA&Co, companie bulgară specializată în promovarea relaţiilor economice internaţionale a organizat, la Centrul de Afaceri al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, un Forum de Afaceri destinat dezvoltării cooperării economice dintre cele două ţări.

Au participat reprezentanţi a 15 companii bulgare producătoare şi furnizoare de produse şi servicii, interesate atât în vânzări cât şi în cooperare economică cu firme din România, din diverse domenii de activitate cum ar fi: industria alimentară, agricultură, utilaje agricole, produse electrocasnice, componente pentru instalaţii sanitare, industria textilă (produse pentru copii, lenjerie şi confecţii textile pentru adulţi, turism etc), precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri bucureştean.

Salutând delegaţia bulgară, preşedintele CCIB, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a menţionat importanţa pe care o acordă Camera bucureşteană promovării contactelor economice între mediile de afaceri din cele două ţări vecine. „Constatând interesul celor prezenţi pentru produsele bulgăreşti, apreciem că am putea organiza împreună în Bucureşti Săptămâna produselor de larg consum din Bulgaria, sub forma unei expoziţii care să permită atât specialiştilor, cât şi publicului larg cunoaşterea acestora”, a declarat preşedintele CCIB.

Exprimând satisfacţia pentru modul în care a fost organizat evenimentul, Eleonora Petrova, director Bulexpo AA&Co Sofia, a propus permanentizarea colaborării cu CCIB şi semnarea unui Acord cadru de cooperare între cele două instituţii.

La 31 octombrie 2015 (date disponibile), Bulgaria ocupa locul 10 între partenerii comerciali al României, cu o valoare a schimburilor de 3,1 miliarde euro, din care exporturile în această ţară s-au cifrat la 1,5 miliarde euro, iar importurile româneşti la 1,6 miliarde euro, Bulgaria fiind şaptea piaţă de desfacere pentru mărfurile româneşti, cu o pondere de 3,3% din exportul total şi a unsprezecea piaţă de origine pentru mărfuri intrate în România, cu o cotă de piaţă de 3%. La 31 octombrie 2015, în ţara noastră erau înregistrate 2.105 firme cu capital bulgar, cu 97 mil. euro capital social subscris, Bulgaria ocupând locul 29 în topul investitorilor străini România.

Biroul de Presă al CCIB