CCIB se implica alaturi de membrii sai in proiecte europene

Recent au avut loc adunarile generale ale Sectiunii membri colectivi si Sectiunii turism din cadrul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB). Membrii celor doua sectiuni ale Camerei bucurestene au abordat in cadrul acestor adunari generale atat probleme organizatorice (alegerea reprezentantilor sectiunilor pentru adunarea generala a membrilor CCIB), cat si probleme de natura strategica, cu punctarea specificului fiecarei sectiuni .

Dezvoltarea unor proiecte vizand exploatarea in scop turistic, dar si energetic, a apelor termale din partea de nord a Bucurestiului, precum si a unor proiecte a caror finalitate o constituie introducerea managementului calitatii in cadrul unitatilor din domeniul turismului sunt doua dintre directiile de actiune ale membrilor Sectiunii turism in perioada urmatoare. In opinia presedintelui acestei sectiuni, George Sorin Nicolescu, potentialul turistic al capitalei va fi promovat intr-o maniera mult mai eficienta prin infiintarea de catre CCIB, Primaria generala si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism – in calitate de membri fondatori – a Asociatiei de Promovare a Bucurestiului.

In contextul actualei crize economico-financiare, o parte dintre membrii prezenti, inclusiv asociatii, si-au exprimat disponibilitatea de a se implica, alaturi de Camera bucuresteana, in diverse proiecte finantate din fonduri comunitare. In acest sens, prof. univ. dr. ing. Nicolae Vasile, vicepresedinte CCIB, a subliniat ca „desi pe domeniul cercetare-dezvoltare bugetul este aproape epuizat, pe Programul operational sectorial dezvoltarea resurselor umane (POSDRU), in care camerele de comert sunt eligibile, pot fi dezvoltate proiecte, in prezent fiind deschise apeluri pana in luna august. Camera este deja implicata in multe proiecte si poate oferi consultanta“.

Dezvoltarea relatiilor externe reprezinta o alta prioritate a Camerei bucurestene, presedintele Sectiunii membri colectivi, Viorel Badea, aratand ca a fost demarat un program de parteneriate in vederea deschiderii unor centre de afaceri (de exemplu: centrul romano-spaniol, cu sediul la Madrid, care se va infiinta in iunie a. c.).

Biroul de Presa al CCIB

Articolul anterior
Tehnologie de varf pentru IMM prin reteaua ROMNET-MINAFAB
Articolul următor
Misiunile economice organizate de CCIB, modalitate eficienta de prospectare a pietelor externe