Misiunile economice organizate de CCIB, modalitate eficienta de prospectare a pietelor externe

Recent a avut loc adunarea generala a Sectiunii Comert din cadrul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB). Au fost abordate atat probleme organizatorice, cum ar fi alegerea reprezentantilor sectiunii pentru adunarea generala a membrilor Camerei bucurestene sau aprobarea executiei bugetare, cat, mai ales, modalitatile concrete in care companiile din capitala isi pot dezvolta afacerile in conditii de criza .

Prin actiunile desfasurate de Camera bucuresteana, potrivit strategiei sale de relatii externe, s-a urmarit dezvoltarea relatiilor de colaborare cu organizatii similare de pe piete-tinta din Balcani, Orientul Mijlociu, Asia Centrala si de Sud-Est, America Latina, Africa de Nord, mai putin afectate de criza, fara a neglija tarile de pe batranul continent. Potrivit lui Mihai Andritoiu, presedintele Sectiunii comert din cadrul CCIB, au fost facute demersuri pentru semnarea unor acorduri de colaborare cu organizatii camerale din 32 de state, in baza carora se vor organiza misiuni si forumuri economice, participari la manifestari expozitionale, precum si alte activitati de prospectare a pietelor.

Mihai Andritoiu s-a referit, de asemenea, la cateva dintre obiectivele sectiunii, orientate catre dezvoltarea relatiilor cu camerele de comert cu care s-au incheiat acorduri de colaborare. Cat priveste eficientizarea misiunilor economice, dupa cum a aratat presedintele Sectiunii comert, Camera bucuresteana are in vedere identificarea primelor 10 produse importate/exportate pe relatia respectiva, evolutia pietei in ultimii trei ani, realizarea unei documentari privind legislatia in domeniul economic, stabilirea unor relatii de colaborare cu atasatul comercial al ambasadei tarii respective la Bucuresti, precum si cu reprezentantul Ministerului pentru IMM, Comert si Mediul de Afaceri ce activeaza pe piata-tinta etc.

In prezent CCIB pregateste misiuni economice in Egipt; Croatia; Turkmenistan; Emiratele Arabe Unite; Finlanda, Estonia si Lituania; India; Cuba si Mexic; Turcia; Federatia Rusa; Azerbaidjan si Kazahstan. De la inceputul acestui an, Camera bucuresteana a organizat cinci misiuni economice in Emiratele Arabe Unite, China, Serbia, Tunisia si Republica Moldova, soldate cu rezultate cuantificabile in cresterea cifrei de afaceri a companiilor membre ale delegatiilor

Biroul de Presa al CCIB