CCIB si COFACE Romania lanseaza Certificatul Excellent SME

Camera de Comert şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) alături de Coface România au lansat primul produs de certificare online a performanţei IMM-urilor româneşti, Certificatul Excellent SME

CCIB împreună cu Coface România au lansat produsul „Certificat Excellent SME” destinat companiilor româneşti din segmentul IMM cărora le certifică performanţa obţinută şi situaţia pozitivă, din punctul de vedere al riscului comercial şi al siguranţei în afaceri. De această evaluare pozitivă au beneficiat doar 30% dintre companiile analizate de către Coface în ultimele 12 luni.

Emiterea Certificatului Excellent SME se face de către Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, după confirmarea încadrării companiei în categoria de risc comercial scăzut, realizată de către Coface România prin întocmirea unui raport de credit actualizat la momentul solicitării Certificatului. Obţinerea Certificatului Excellent SME este atestată prin afişarea unei sigle specifice pe website-ul companiei certificate, prin intermediul tehnologiei testate SafeSigned™ care previne copierea sa pe un alt website, sau prin crearea unei pagini web de prezentare şi verificare a Certificatului pe serverele SafeSigned, în cazul companiilor care nu deţin încă un website propriu.

„Lansarea acestui program este convergentă cu preocupările noastre constante de a promova întreprinderile mici şi mijlocii şi de a le sprijini în demersul dificil de a pătrunde pe noi pieţe şi/sau de a se dezvolta pe orizontală sau pe verticală. Obţinerea Certificatului Excellent SME furnizează un avantaj comparativ semnificativ companiilor cu un management performant, confirmându-le buna reputaţie şi ajutându-le să obţină o poziţie mai bună într-un mediu caracterizat de aversiunea pronunţată faţă de risc a antreprenorilor, indiferent de ţara de provenienţă a acestora”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, Preşedintele CCIB.

Obiectivul programului dezvoltat împreună de către cele două instituţii este promovarea rezultatelor remarcabile obţinute în afaceri de companiile româneşti din categoria IMM şi sprijinirea acestora în vederea obţinerii statutului de parteneri de afaceri de încredere şi a unei imagini solide pe piaţă.

„Principalul beneficiu oferit de Certificatul Excellent SME este eliminarea neîncrederii potenţialilor parteneri de afaceri, aceştia fiind informaţi asupra situaţiei pozitive a companiei certificate chiar de la prima vizită pe site-ul web al acesteia. Prin acest proiect Coface doreşte să aducă o contribuţie mediului de afaceri, susţinând dezvoltarea IMM-urilor şi îndeplinindu-şi în acelaşi timp misiunea, de a participa la crearea unui mediu de afaceri sănătos, printr-un comerţ mai sigur între companii”, a declarat Constantin Coman, Country Manager, Coface România.

Companiile care vor obţine acest certificat de excelenţă în afaceri, vor avea posibilitatea de a-şi creşte vizibilitatea evaluării pozitive a riscului comercial, de a-şi spori credibilitatea în faţa partenerilor de afaceri şi nu în ultimul rând, de a-şi promova imaginea companiei prin intermediul CCIB şi Coface România. În acelaşi timp Certificatul Excellent SME prezintă avantaje şi pentru partenerii firmei certificate, aceştia putând să-şi reducă riscurile comerciale, prin creşterea gradului de încredere în relaţiile de afaceri şi implicit, să-şi eficientizeze procesul de adoptare a deciziilor de afaceri.

Proiectul a fost implementat cu succes şi în alte ţări din Europa Centrală şi de Est, precum: Slovenia, Serbia şi Macedonia, de către camerele de comerţ din ţările menţionate în parteneriat cu Coface, în prezent fiind certificate peste 1.000 de companii prin acest sistem. În prezent, proiectul se află în stadii avansate de dezvoltare şi în Bulgaria, Ungaria şi Croaţia. Produsul este prezentat pe larg pe www.ccib.ro/ExcellentSMERomania.

CONTACT MEDIA CCIB:
Cristina SERBANESCU – T. +40/21/319 00 79 – cristina.serbanescu@ccib.ro

CONTACT MEDIA COFACE:
Iuliana FLORICICA – T. +40/21/231 60 20 – iuliana.floricica@coface.ro

Despre CCIB
Cu o tradiţie de 145 de ani în reprezentarea mediului de afaceri şi în derularea de parteneriate cu autorităţile, CCIB se bucură şi de o largă recunoaştere internaţională conlucrând cu peste 70 de organizaţii similare din străinătate. Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti oferă membrilor săi, dar şi comunităţii de afaceri bucureştene un sprijin real prin servicii performante, adaptate cerinţelor actuale ale pieţei. Astfel, Camera bucureşteană furnizează companiilor româneşti şi străine servicii şi consultanţă specializată – de la înfiinţări de firme, sucursale, filiale; servicii personalizate de promovare a produselor şi serviciilor, inclusiv prin intermediul reprezentanţelor sale din străinătate, şi până la servicii de mediere şi arbitraj. Potrivit statutului CCIB, membrii săi beneficiază de o serie de facilităţi.

www.ccib.ro

Despre Coface
Grupul Coface, un lider mondial în asigurările de credit, oferă companiilor din întreaga lume soluţii de protejare împotriva riscului financiar de neplata a clienţilor proprii, atât pe piaţa internă, cât şi pentru export. În 2011, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 1,6 mld. EUR. Cei 4.400 de angajati în 66 de ţări oferă un serviciu local la nivel mondial. În fiecare trimestru, Coface publică evaluările sale de risc de ţară pentru 158 de ţări, pe baza cunoştinţelor sale unice asupra comportamentului de plată al companiilor şi pe baza expertizei celor 350 de underwriter-i ai sai. În Franţa, Coface gestioneaza garantiile publice de export in numele statului francez. Coface este o subsidiara a Natixis a carei rata a capitalului social (Tier 1) a fost de 10,2% la sfarsitul lunii decembrie 2011.

www.coface.com