ccib_img_1338126934_ccib_sprijin_chinezi_S1[1]

CCIB, in sprijinul investitorilor chinezi

Recent, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întâlnire cu o delegaţie a companiei China Communication Construction Co. Ltd. (International), condusă de Hu Bin, director general – dezvoltarea afacerilor pentru Europa şi Asia Centrală. La întrevedere a participat, de asemenea, Valentin Militaru, preşedintele Secţiunii Industrie a CCIB, vicepreşedinte al Camerei bucureştene.

Firma chineză, specializată în investiţii, proiectarea şi construcţia de porturi, căi navigabile, drumuri, poduri, căi ferate, aeroporturi şi alte obiective de infrastructură de transport, operează în 80 de ţări şi regiuni ale lumii, însă este interesată să dezvolte proiecte şi în România, inclusiv în parteneriat public-privat.
În deschidere, preşedintele Camerei bucureştene a vorbit despre relaţiile speciale pe care CCIB le-a dezvoltat în ultimii ani în spaţiul chinez. În acest context, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a aminitit de misiunile şi forumurile economice organizate în China şi a subliniat colaborarea excelentă pe care CCIB o are cu Camera de Comerţ şi Industrie Beijing (CCI Beijing) şi cu Consiliul Chinez pentru Promovarea Comerţului Internaţional (CCPIT). De asemenea, preşedintele CCIB a vorbit oaspeţilor despre gama largă de servicii oferită de Camera bucureşteană partenerilor străini, precum şi despre reprezentanţa CCIB, dublată de o expoziţie permanentă cu produse realizate în România, care va fi inaugurată în luna iulie a.c. la Beijing.
Preşedintele Camerei bucureştene a invitat oaspeţii chinezi să participe la forumul de investiţii „Implicarea Chinei în Regiunea Dunării”, eveniment organizat în prima parte a lunii iulie a.c. în capitala României de Camera bucureşteană, împreună cu partenerii săi, CCI Beijing şi CCPIT. Prin această manifestare se urmăreşte, în principal, crearea unei platforme de întâlnire între iniţiatorii unor proiecte cu potenţial economic major din spaţiul dunărean – autorităţi publice şi mediu privat – şi companiile chineze interesate să investească în spaţiul european, îndeosebi în regiunea Dunării.

Biroul de Presă al CCIB