Colaborare CCIB – DWK

Recent, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut o întrevedere cu preşedintele Clubului Economic German Braşov (DWK – Deutscher Wirtschaftsklub Kronstadt), Werner Braun, care a fost însoţit de preşedintele Carpathian Tourism Cluster România, Christian Macedonschi. În cadrul întâlnirii au fost reliefate două direcţii concrete de colaborare între Camera bucureşteană şi DWK.
Astfel, în contextul preocupărilor constante ale CCIB de a se implica în dezvoltarea resurselor umane, există posibilitatea de a extinde şi în Capitală modelul şcolii profesionale germane Kronstadt, ce va funcţiona începând din această toamnă la Braşov, în baza unui protocol între Inspectoratul Şcolar, Primăria municipiului Braşov, Clubul Economic German şi şapte firme cu capital german. Şcoala va pregăti, în sistem dual, specialişti în meserii solicitate de companiile cu profil de producţie din zonă. Acest tip de iniţiativă, potrivit preşedintelui CCIB, vine în sprijinul atât al mediului de afaceri local, prin calificarea resurselor umane în domeniile în care se înregistrează cerere de forţă de muncă, cât şi în sprijinul tinerilor, ajutându-i să se integreze rapid pe piaţa muncii.
De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre posibilitatea organizării la Bucureşti, în toamna acestui an, a unei ediţii a Oktoberfest. Cu acest prilej, într-o atmosferă tipic bavareză, reprezentanţii companiilor bucureştene vor beneficia de oportunitatea de a dezvolta relaţiile de afaceri cu furnizorii şi clienţii, dar şi de a oferi angajaţilor momente de relaxare. Cu ocazia evenimentului de la Bucureşti se are în vedere organizarea, în colaborare cu CCI din Munchen si Nurnberg, şi a unui seminar dedicat industriei auto.

Biroul de Presă al CCIB