ccib_img_1338127039_dezvoltare_rel_econom_orient_S1[1]

Interes pentru dezvoltarea relaţiilor economice cu ţări din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu

Recent, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa Mahbouba Chebbi Guiga, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Tunisiene la Bucureşti, care a fost însoţită de Khaled Sehili, consilierul economic al Ambasadei. A participat, de asemenea, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România-Tunisia, George Dionisie Mihai.
Întâlnirea a avut loc în contextul apropiatei vizite în ţara noastră a unei delegaţii de oameni de afaceri tunisieni cu ocazia TIBCO. Cu acest prilej, Camera bucureşteană se va implica în organizarea unui forum de afaceri româno-tunisian, în vederea identificării unor proiecte viabile pentru valorificarea oportunităţilor de afaceri şi de investiţii pe care le oferă cele două ţări.
În cadrul discuţiilor a fost subliniat potenţialul real de dezvoltare a relaţiilor economice româno-tunisiene. Atât ambasadorul Republicii Tunisiene, cât şi preşedintele CCB România-Tunisia au apreciat implicarea Camerei bucureştene în impulsionarea schimburilor comerciale dintre cele două ţări prin orgnizarea de misiuni economice, forumuri şi alte acţiuni de prospectare a pieţei.
De asemenea, în concordanţă cu strategia de relaţii externe a CCIB, orientată preponderent către spaţiile extra-comunitare, conducerea Camerei bucureştene a avut o întrevedere cu o delegaţie de oameni de afaceri din Arabia Saudită şi Iordania, condusă de şeicul Mazen M. Batterjee, vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Jeddah (Arabia Saudită). În cursul întâlnirii a fost reliefat interesul oamenilor de afaceri saudiţi şi iordanieni de a investi în România, îndeosebi în agricultură, dar şi în industria de prelucrare a produselor agro-alimentare, industria farmaceutică şi în domeniul imobiliar. Reprezentantul conducerii Camerei bucureştene a subliniat, de asemenea, potenţialul deosebit al industriei energetice din România (îndeosebi în sectorul de „energie verde”). Oficialul CCIB a vorbit oaspeţilor şi despre oportunitatea dezvoltării cooperării dintre firmele româneşti şi cele din Orientul Mijlociu prin intermediul reprezentanţei CCIB (dublate de o expoziţie permanentă cu produse realizate în România) deschise la Sharjah (EAU).

Biroul de Presă al CCIB