ccib_img_1347540175_foto_S1[1]

Seminar de prezentare a oportunităţilor de afaceri oferite de Uruguay

Recent, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa Pedro Mo Amaro, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Orientale Uruguay la Bucureşti.

Întâlnirea a avut loc în contextul apropiatei vizite în ţara noastră a dr. Luis Almagro, ministrul afacerilor externe al R. O. Uruguay, eveniment programat la începutul lunii mai. Cu acest prilej, Camera bucureşteană se va implica în organizarea unui seminar de prezentare a oportunităţilor de afaceri şi de investiţii pe care R. O. Uruguay le oferă, precum şi a posibilităţilor de cooperare în domeniile economic şi tehnico-ştiinţific pe care le au comunităţile de afaceri şi cele academice.

În cadrul întrevederii, preşedintele Camerei bucureştene a subliniat necesitatea consolidării relaţiilor dintre camerele de comerţ din cele două ţări, cu impact asupra dezvoltării relaţiilor comerciale româno-uruguayene. Valoarea schimburilor comerciale dintre cele două ţări este în continuare modestă, deşi în anul 2011 s-a înregistrat o dublare a acesteia faţă de anul precedent.