ccib_img_1411375002_dsc_0008123456_S1[1]

Colaborarea cu Republica Moldova, parte importanta a strategiei CCIB de promovare a relatiilor internationale

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa Iurie Reniţă, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova în România.

Vorbind despre strategia de relaţii externe a Camerei bucureştene, preşedintele acesteia, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a precizat că promovarea schimburilor comerciale şi cooperarea economică dintre România şi Republica Moldova va constitui o componentă importantă a activităţii viitoare a CCIB.

În acest context, şeful misiunii diplomatice a Republicii Moldova a mulţumit pentru invitaţia primită şi a confirmat participarea la ediţia din luna octombrie a „Zilei oportunităţilor de afaceri”, proiect al CCIB dedicat, de această dată, prezentării mediului de afaceri şi investiţional din Republica Moldova şi Ucraina.

Au fost abordate şi alte forme de colaborare cum ar fi schimb de misiuni economice, atragerea capitalului românesc la procesele investiţionale din statul vecin, analizarea oportunităţii infiinţării unui Consiliu de Afaceri cu participarea firmelor interesate din România şi Republica Moldova.

„Deşi în mod firesc colaborarea la nivel cameral între România şi Republica Moldova este mai intensă între structurile învecinate, aflate de-a lungul graniţei comune, o mai mare implicare a CCIB în această cooperare poate aduce un plus prin atragerea mediului de afaceri bucureştean cu un potenţial ridicat şi foarte diversificat”, a precizat prof. univ.dr.ing. Sorin Dimitriu.

Biroul de Presă al CCIB