ccib_img_1355394503_dsc_0026_S1[1]

Colaborarea romano-chineza, pe agenda CCIB

Recent, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întrevedere cu Wang Guiqing, vicepreşedinte al Camerei Chineze de Comerţ pentru Import şi Export de Maşini şi Produse Electronice, şi cu Liu Qiwei, consilierul economic şi comercial al Ambasadei R. P. Chineze la Bucureşti.

Principalele obiective ale întrevederii au fost prezentarea de către partea chineză a proiectului vizând organizarea anuală la Bucureşti, începând cu anul 2013, a unei expoziţii specializate pe produse industriale realizate de cele mai mari companii de profil şi stabilirea modalităţilor concrete de colaborare între cele două camere de comerţ pentru operaţionalizarea acestuia.

Demersul se bucură de susţinerea Ministerului Comerţului din R. P. Chineză, al Ambasadei acestei ţări la Bucureşti, precum şi a Departamentului de Comerţ Exterior din cadrul Ministerului român al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Subliniind faptul că dezvoltarea relaţiilor economice şi de cooperare cu Republica Populară Chineză a reprezentat în ultimii ani una dintre priorităţile CCIB, preşedintele Camerei bucureştene i-a asigurat pe oaspeţi de întregul suport în ceea ce priveşte acest proiect. „Astfel de manifestări sunt de natură să încurajeze dezvoltarea schimburilor comerciale şi iniţierea unor proiecte de cooperare”.

Camera bucureşteană a organizat, începând cu 2008, numeroase misiuni economice şi forumuri de afaceri şi de investiţii cu parteneri chinezi. Mai mult, începând cu luna noiembrie a acestui an, oferta românească este promovată pe piaţa chineză şi prin intermediul unui birou de reprezentare deschis de Camera bucureşteană la Beijing. De anul viitor acesta va fi dublat de o expoziţie permanentă cu produse realizate în România.

Biroul de Presă al CCIB