ccib_img_1355222451_dsc_0032_S1[1]

Misiune economică organizată de CCIB în Bosnia şi Herţegovina

Recent, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa Dusko Kovacevic, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Bosniei şi Herţegovinei la Bucureşti, la cererea acestuia.

Cu această ocazie, preşedintele Camerei bucureştene a vorbit despre strategia de relaţii externe a CCIB, potrivit căreia este urmărită cu prioritate dezvoltarea relaţiilor economice cu ţările din Balcani, Orientul Mijlociu, Asia Centrală, de Sud şi de Est şi Africa de Nord. În acest context, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a prezentat E.S. Dusko Kovacevic proiectul CCIB vizând deschiderea în zona balcanică a unei reprezentanţe, dublate de o expoziţie permanentă cu produse realizate în România, după modelul testat cu succes la Sharjah (Emiratele Arabe Unite). De menţionat că, de la sfârşitul acestui an, Camera bucureşteană lucrează după aceeaşi formulă la Beijing (R. P Chineză). Biroul de reprezentare din Balcani al CCIB ar urma să asigure firmelor româneşti întreg suportul de care au nevoie pentru a putea valorifica oportunităţile de afaceri oferite de ţările din regiune, precum şi consultanţă şi asistenţă companiilor din regiunea balcanică care intenţionează să opereze în România.

În vederea dezvoltării schimburilor comerciale cu Bosnia şi Herţegovina, CCIB intenţionează să utilizeze şi o altă formulă verificată în timp – semnarea de acorduri de cooperare cu organizaţii similare, documente în baza cărora vor fi organizate acţiuni de prospectare a pieţei şi de promovare a ofertei celor două ţări. În acest context, pentru o cât mai eficientă valorificare a potenţialului economic oferit de ţara sa, E.S. Dusko Kovacevic a sugerat încheierea unor acorduri de colaborare cu CCI Sarajevo şi CCI Banja Luka. Potrivit preşedintelui CCIB, momentul festiv al semnării celor două acorduri de colabore va fi dublat de organizarea unor forumuri de afaceri care să ofere participanţilor ocazia de a identifica proiecte concrete de cooperare, pe fondul unei anumite complementarităţi a celor două economii.

Ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei în România a apreciat în mod deosebit proiectele prezentate de preşedintele CCIB şi a exprimat întreaga sa susţinere pentru demersurile Camerei bucureştene vizând dezvoltarea relaţiilor comerciale, dar şi a cooperării în domeniile cultural, educaţional şi ştiinţific.

Biroul de Presă al CCIB