M1520100226[1]

Comunitatea de afaceri din Romania, interesata de Japonia

„Relaţia cu Japonia este prioritară în strategia sistemului cameral“, a afirmat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, vicepreşedinte al Camerei Naţionale şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), cu ocazia întrevederii pe care a avut-o recent cu Excelenţa Sa Natsuo Amemiya, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Japoniei la Bucureşti, şi cu Tomohiro Yoden, directorul general al JETRO Bucureşti.
Potrivit preşedintelui CCIB, comunitatea de afaceri din România este foarte interesată de Å¢ara Soarelui Răsare. Astfel, la misiunea economică organizată de Camera Naţională în colaborare cu CCIB la începutul lunii martie în Japonia, cu ocazia vizitei oficiale a preşedintelui României, Traian Băsescu, vor participa circa 50 de firme. Sorin Dimitriu a subliniat că în cadrul forumului japonezo-român din capitala niponă va fi semnat un acord de colaborare între CCIB şi CCI Tokyo, document ce stabileşte modalităţi concrete prin care relaţiile economice dintre cele două comunităţi de afaceri să fie impulsionate.
De asemenea, preşedintele CCIB a afirmat: „Unul dintre punctele importante ale strategiei sistemului cameral îl constituie deschiderea de reprezentanţe în diferite regiuni ale lumii. Acesta este un subiect pe care doresc să-l abordez cu omologul meu de la Tokyo. Reprezentanţa din Japonia poate fi un punct important în toată Asia de est.“
O altă modalitate de dezvoltare a schimburilor comerciale între cele două ţări o constituie, în opinia preşedintelui CCIB, identificarea unor domenii cu potenţial care să fie promovate în România, în cadrul unor forumuri şi conferinţe itinerante, organizate de CCIB în colaborare cu ambasada Japoniei la Bucureşti şi cu CCI judeţene.
„Cred că relaţia economică este foarte importantă pentru cele două ţări“, a afirmat ES Natsuo Amemiya, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Japoniei la Bucureşti, exprimându-şi aprecierea pentru proiectele prezentate de preşedintele CCIB. Potrivit ES Natsuo Amemiya, aceste proiecte, inclusiv cele vizând colaborarea în domeniul aeronautic, ar putea fi prezentate de Camera bucureşteană Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Japonezi din România.

Biroul de Presa al CCIB