DSC_0023[1]

Dezvoltarea relaţiilor româno-sârbe, componentă a strategiei CCIB

În demersurile sale de relansare a relaţiilor economice şi de cooperare ale firmelor bucureştene cu parteneri din Balcani, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) va colabora cu Ambasada Republicii Serbia la Bucureşti pentru a facilita contactele dintre mediile de afaceri din cele două ţări. În acest sens, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene, si Excelenţa Sa Zoran S. Popovic, ambasadorul extraordinar şi plenipotentiar al acestei ţări în România, au identificat, în cursul unei întrevederi avute recent, principalele domenii de colaborare.
În opinia preşedintelui CCIB, Sorin Dimitriu, cooperarea pe terţe pieţe, exploatarea de către firmele româneşti a oportunităţilor de investiţii în Serbia, precum şi colaborarea în domeniul academic şi în cercetare sunt câteva modalităţi concrete prin care relaţiile româno-sârbe pot intra într-o nouă etapă de dezvoltare.
Subliniind pragmatismul preşedintelui Camerei bucureştene, ambasadorul Serbiei la Bucureşti, Excelenţa Sa Zoran S. Popovic, a solicitat sprijinul sistemului cameral în organizarea unui forum de afaceri, inclusiv cu o componentă de investiţii, cu ocazia vizitei primului-ministru al Serbiei în ţara noastră. De asemenea, ambasadorul Serbiei la Bucureşti şi-a exprimat interesul pentru dezvoltarea componentei economice a relaţiilor româno-sârbe, apreciind ca extrem de bine-venită intenţia Camerei bucureştene de a deschide o reprezentanţă în ţara sa, având rolul de a promova oferta românească în Serbia, dar şi de a identifica oportunităţile oferite de această piaţă-ţintă.
Atât preşedintele CCIB, cât şi E.S. Zoran S. Popovic au subliniat importanţa dezvoltării unor proiecte comune în zona Dunării, îndeosebi în domeniul energetic, dar şi în turism, mediu, sau transporturi.

Biroul de Presa al CCIB