ccib_img_1371639405_deschiderea_reprezentantei_ccib_de_la_skopje,_obiectiv_prioritar_al_ccib_dsc_00077_S1[1]

Deschiderea reprezentantei CCIB de la Skopje, obiectiv prioritar al CCIB

Marţi, 18 iunie 2013, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa dr. Pande Lazarevski, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Macedonia la Bucureşti, care a fost însoţit de Sasho Chatlevskki şi Dragi Milosheski, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ a Macedoniei.

În deschiderea întâlnirii, preşedintele CCIB a făcut o prezentare succintă a strategiei de relaţii externe a Camerei bucureştene, subliniind orientarea către spaţiile din afara Uniunii Europene, cu economii complementare celei româneşti şi care oferă oportunităţi ce pot fi valorificate chiar şi în condiţii dificile din punct de vedere economic. În acest context, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a punctat că deschiderea reprezentanţelor CCIB de la Skopje, pentru zona balcanică, şi de la Moscova, pentru Federaţia Rusă reprezintă proiecte prioritare pentru Camera bucureşteană. De asemenea, prin intermediul ambasadorului Macedoniei în România, preşedintele CCIB a transmis firmelor macedonene invitaţia „de a alege reprezentanţele noastre din R. P. Chineză, Emiratele Arabe Unite şi Maroc (începând cu luna septembrie a.c.) pentru a-şi promova oferta pe pieţe cu potenţial, beneficiind totodată de asistenţă şi consultanţă personalizate.”

În cadrul întrevederii s-a reliefat interesul ambelor părţi pentru dezvoltarea cooperării în plan economic. Astfel, în luna septembrie a acestui an, CCIB va organiza o misiune economică în Macedonia, eveniment ce va oferi companiilor din cele două ţări prilejul de a intra în contact şi a identifica proiecte cu potenţial, iar la sfârşitul lunii octombrie a.c. o delegaţie de oameni de afaceri macedoneni va face o deplasare în România, cu scopul de a avea o sesiune consistentă de întâlniri b2b, organizată cu sprijinul sistemului cameral din ţara noastră. Manifestarea este ocazionată de vizita în ţara noastră a unui înalt oficial din cadrul Ministerului macedonean al Afacerilor Externe.

Excelenţa Sa dr. Pande Lazarevski, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Macedonia la Bucureşti a subliniat necesitatea stabilirii unor paşi concreţi, astfel încât proiectele prezentate să fie implementate, în beneficiul celor două comunităţi de afaceri. „Rolul nostru este de a promova oportunităţile şi de a facilita dialogul pragmatic între oamenii de afaceri”, a declarat, în finalul întrevederii, Excelenţa Sa.

Biroul de Presă al CCIB