M122010022402[1]

Eugen Dijmarescu, membru onorific al CCIB

„Suntem bucuroşi că astăzi avem privilegiul de a vă avea în mijlocul nostru în calitate de membru onorific al Camerei bucureştene, instituţie reprezentativă pentru cea mai importantă comunitate de afaceri a ţării, cea din Capitală. Vă felicit şi vă doresc cât mai multe iniţiative şi proiecte împreună cu CCIB“, a afirmat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) în cadrul festivităţii de acordare a calităţii de membru onorific al CCIB dr. Eugen Dijmărescu, director al Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDSN), ca expresie a aprecierii pentru contribuţia remarcabilă la promovarea mediului de afaceri românesc.
La eveniment, care a avut loc miercuri, 24 februarie 2010, la Sala Rotondă, aflată la etajul 3 al sediului istoric al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (Str. Ion Ghica nr. 4), au participat personalităţi din mediul academic şi economic precum acad. Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, sau Radu Negrea, secretar general al Asociaţiei Române a Băncilor.
Manifestarea a debutat cu un laudatio rostit de preşedintele Camerei bucureştene, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, urmat de înmânarea atestatului de membru onorific şi a insignei de aur a sistemului cameral domnului Eugen Dijmărescu.
„Este o onoare deosebită pentru mine să fiu aici într-un asemenea moment. Mă bucur că acest lucru se petrece la o instituţie precum Camera bucureşteană“, a declarat dr. Eugen Dijmărescu în debutul discursului său de acceptare a calităţii de membru onorific. Cu acest prilej, domnia sa a vorbit despre relaţia dintre stat şi mediul privat, precum şi despre situaţia actuală a României.
Dr. Eugen Dijmărescu: „Dilema economiei româneşti este: Cum ieşim din criză? Aşteptăm ca cine ne-a băgat în criză să ne şi scoată sau ne asumăm răspunderea ca şi noi înşine să contribuim la dezvoltare, la reluarea creşterii economice?“ Domnia sa a continuat: „Voi încerca să fiu alături de dumneavoastră, de Cameră, pentru ca să putem să recucerim poziţiile de competitivitate pe piaţă.“
Vorbind despre mutaţiile suferite de economie pe plan european, preşedintele CCIB, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a subliniat: „Economiile din est cred că sunt urmărite de pericolul relocalizărilor. Sunt studii care arată că în viitor Europa va fi exportatoare de servicii şi mai puţin de produse industriale. Aceasta trebuie să fie o preocupare importantă a autorităţilor pentru ca acel moment să nu ne găsească nepregătiţi.“

Biroul de Presa al CCIB