Expoziţie permanentă de produse româneşti la Sharjah (EAU)

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), alături de Camera de Comerţ şi Industrie Sharjah au inaugurat Expoziţia permanentă de produse româneşti din cadrul centrului Expoziţional Sharjah (Emiratele Arabe Unite).
Deschiderea pavilionului românesc se înscrie în strategia Camerei bucureştene pentru identificarea unor parteneriate comerciale pe piaţa ţărilor din Golf. Până în acest moment, România este singurul stat european reprezentat în acest spaţiu expoziţional.
Început ca o iniţiativă privată, prin semnarea unui memorandum de înţelegere între Camera bucureşteană şi cea a Emiratului Sharjah, expoziţia a beneficiat de sprijinul autorităţilor guvernamentale din România şi a fost bine primită în rândul mediului de afaceri românesc.
În urma discuţiilor purtate de oficialii celor două camere de comerţ şi a succesului înregistrat de firmele expozante pe piaţa emirateză, s-a convenit asupra prelungirii acestui proiect pentru o durată de până la trei ani.
La ceremonia de deschidere au participat personalităţi importante ale mediului economic român şi arab. Preşedintele Camerei de Comerţ Sharjah a fost primit la sediul expoziţiei de către prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, în calitate de preşedinte al Camerei bucureştene, E.S. Niculaie Goia, ambasadorul României în Emiratele Arabe Unite, precum şi de reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri din România.
În cadrul discursului adresat participanţilor, E.S. Ahmed Mohammed Al Midfa, preşedintele Camerei de Comerţ Sharjah, a subliniat importanţa continuării parteneriatului celor două Camere pentru susţinerea prezenţei ofertei româneşti pe piaţa arabă. După vizitarea standurilor companiilor româneşti, E.S. Ahmed Mohammed Al Midfaa şi-a exprimat mulţumirea pentru realizarea obiectivelor stabilite în 2009, cu ocazia vizitei preşedintelui CCIB în Emiratul Sharjah, şi încrederea în calitatea produselor româneşti competitive, care beneficiază de un mare potenţial de extindere în zona Golfului.
În calitate de promotor al dezvoltării schimburilor comerciale dintre România şi statele arabe, preşedintele Camerei bucureştene, Sorin Dimitriu, a asigurat oficialii emiratezi de importanţa proiectului pentru mediul de afaceri românesc şi necesitatea continuităţii acestei iniţiative pentru asigurarea succesului expoziţiei permanente de produse româneşti: „Proiectul reprezintă o prioritate a întregului sistem cameral românesc, nu numai pentu Camera bucureşteană. El dovedeşte pragmatismul nostru şi coerenţa în promovarea intereselor mediului de afaceri. Asigur mediul de afaceri că sistemul cameral se va implica şi va asigura ca experimentul Sharjah să devină un model de susţinere a prezenţei ofertei româneşti pe pieţele unde produsele româneşti sunt bine apreciate. Piaţa arabă este o piaţă tradiţională pentru oferta românească.”

Biroul de presă al CCIB

Articolul anterior
Investiţii majore cu impact pe termen mediu şi lung în România – Roşia Montana
Articolul următor
Firmele româneşti pot intra pe piaţa arabă cu ajutorul reprezentanţei CCIB deschise la Sharjah (Emiratele Arabe Unite)