ccib_img_1339070390_bf722daaaa1338373220dsc_0040_S1[1]

Interes pentru dezvoltarea relaţiilor cu Arabia Saudită

„Sunt convins că semnarea acestui document va contribui la dezvoltarea relaţiilor economice cu Arabia Saudită şi la valorificarea oportunităţilor de afaceri oferite de cele două pieţe”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), cu ocazia semnării acordului de colaborare între Camera bucureşteană şi Camera de Comerţ şi Industrie Jeddah (Arabia Saudită), reprezentată de şeicul Mazen M. Batterjee, vicepreşedinte.


Cu ocazia parafării acestui document au fost identificate domenii în care colaborarea româno-saudită se poate concretiza în proiecte avantajoase pentru ambele părţi. Preşedintele CCIB a subliniat oportunităţile oferite de agricultura şi industria de prelucrare a produselor agro-industriale din ţara noastră. De asemenea, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a evidenţiat potenţialul cercetării româneşti (nanotehnologii, aeronautică, electrotehnică), precum şi competitivitatea ofertei româneşti în anumite sectoare industriale, precum cel al echipamentelor energetice, industria auto şi industria navală. Nu în ultimul rând, domnia sa a vorbit despre posibilităţile reale de colaborare în domeniul universitar.

Preşedintele CCIB a subliniat oportunitatea dezvoltării cooperării între firme româneşti şi companii din Arabia Saudită prin intermediul reprezentanţei Camerei bucureştene (dublate de o expoziţie permanentă cu produse realizate în România) deschise la Sharjah (EAU).

Şeicul Mazen M. Batterjee, vicepreşedintele CCI Jeddah, a făcut o prezentare a mediului de afaceri din ţara sa, subliniind posibilităţile de cooperare în industria chimică şi petrochimică, dar şi în infrastructură.

Potrivit documentului semnat recent la Bucureşti, companiile româneşti vor beneficia de asistenţă şi consultanţă specializată pentru identificarea de potenţiali parteneri pe piaţa saudită datorită colaborării cu specialişti ai CCI Jeddah. De asemenea, comunitatea de afaceri bucureşteană va fi informată, prin intermediul CCIB, asupra oportunităţilor oferite de piaţa saudită în domeniul importului, exportului şi cooperării în diverse sectoare. Valorificarea potenţialului economic al celor două ţări se va putea realiza şi prin intermediul unor forumuri de afaceri organizate în regim de reciprocitate la Bucureşti şi la Jeddah, evenimente ce vor oferi celor două comunităţi de afaceri posibilitatea de a relaţiona, a identifica şi a dezvolta proiecte comune.

Semnarea acordului de colaborare cu CCI Jeddah se înscrie în aria preocupărilor CCIB ce vizează dezvoltarea, cu prioritate, a relaţiilor cu ţările din afara spaţiului comunitar.

Articolul anterior
CCIB susţine transferul tehnologic
Articolul următor
Seminar de prezentare a oportunităţilor de afaceri oferite de Columbia