ccib_img_1352114698_dsc_0024_S1[1]

Misiune economica organizata de CCIB in Turkmenistan

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) va colabora cu Ambasada Republicii Turkmenistan în România în vederea derulării în condiţii optime a proiectelor sale ce vizează dezvoltarea relaţiilor economice ale companiilor bucureştene cu parteneri din această ţară. Aceasta a fost una dintre concluziile întrevederii pe care prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene, a avut-o recent cu Excelenţa Sa Shohrat Jumayev, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al acestei ţări în România.

CCIB pregăteşte – pentru a doua decadă a lunii decembrie a acestui an – o misiune economică la Ashgabat, care vizează, pe lângă obiectivele clasice ale unei astfel de acţiuni de prospectare a pieţei, şi identificarea – cu sprijinul ambasadei acestei ţări la Bucureşti şi al Guvernului turkmen – a unui posibil partener în vederea deschiderii în capitala Turkmenistanului a unei repezentanţe a Camerei bucureştene, dublată de o expoziţie permanentă cu produse realizate în România. Aceasta va funcţiona după modelul testat cu succes la Sharjah (Emiratele Arabe Unite) şi va asigura servicii de reprezentare pentru companiile româneşti ce doresc să pătrundă în Asia Centrală, dar şi consultanţă şi asistenţă pentru firmele din regiune care doresc să iniţieze afaceri cu parteneri din România.

Excelenţa Sa Shohrat Jumayev a apreciat proiectele prezentate de preşedintele CCIB şi a exprimat întregul său sprijin pentru ca acestea să devină realitate, în beneficiul comunităţilor de afaceri din cele două ţări. Ambasadorul Turkmenistanului a vorbit despre domeniile economice cu potenţial din ţara sa, subliniind îndeosebi oportunităţile pe care companiile româneşti le-ar putea valorifica în sectorul energetic, dar şi în construcţii. Excelenţa Sa a subliniat calitatea produselor româneşti şi a apreciat că utilajul petrolier, dar şi materialele de construcţii şi produsele din lemn (parchet, mobilă etc.) realizate în România pot avea o bună piaţă de desfacere în ţara sa. Ambasadorul Turkmenistanului la Bucureşti a apreciat ca bine-venită intenţia Camerei bucureştene de a deschide o reprezentanţă la Ashgabat, şi a vorbit despre iniţiative similare care funcţionează, de exemplu „casele de comerţ” deschise de Federaţia Rusă şi Ucraina în ţara sa.

Biroul de Presă al CCIB