ccib_img_1426605333_dsc_0015_S1[1]

Noul ambasador al RPD Coreene, în vizită la CCIB

Luni, 16 martie, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa Ri Kwang Il, ambasadorul Republicii Populare Democrate Coreene (RPD Coreene) la Bucureşti, aflat la începutul misiunii în ţara noastră.

Deşi a fost o vizită de curtoazie, organizată la solicitarea Ambasadei RPD Coreene, în marja acesteia s-a încercat identificarea unor modalităţi de colaborare, ţinând seama de condiţionalităţile ce decurg din calitatea de membru al Uniunii Europene pe care o are România, precum şi de sancţiunile internaţionale aplicate RPD Coreene.

În cadrul întrevederii, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a realizat o prezentare succintă a sistemului cameral românesc, a Camerei bucureştene şi a strategiei sale de relaţii externe, punctând relaţiile deosebite cu R.P. Chineză, principalul partener economic al RPD Coreene. De asemenea, i-a vorbit diplomatului coreean despre mediul de afaceri din ţara noastră şi despre domeniile de activitate în care România are competenţe.

Excelenţa Sa Ri Kwang Il a subliniat orientarea ţării sale către încurajarea investiţiilor străine, îndeosebi în sectoarele: industrial, agricol şi pescuit. Ambasadorul RPD Coreene a apreciat că există potenţial de dezvoltare a relaţiilor economice şi comerciale cu ţara noastră, putând fi convenite domenii de cooperare nerestricţionate de sancţiuni. În context, preşedintele CCIB a afirmat că identificarea de către partea coreeana a domeniilor de interes, ţinând seama de restricţiile existente, ar constitui un prim pas către majorarea schimburilor comerciale bilaterale.

Articolul anterior
WORKSHOP – Definitivarea impozitului pe profit pentru anul 2014: o provocare?
Articolul următor
Ambasadorul Republicii Islamice Iran în România, în vizită la CCIB