Pregătirile pentru deschiderea reprezentanţei CCIB de la Sharjah (EAU), în linie dreaptă

„Operaţionalizarea unor proiecte de cooperare în domeniul industriei petrolului, gazelor, materialelor de construcţie, utilajelor se poate face, începând cu luna aprilie a acestui an, inclusiv cu sprijinul reprezentanţei Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti de la Sharjah (Emiratele Arabe Unite)”, a anunţat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene, în cadrul GCC-South East Europe Forum „Business and Cooperation Opportunities”.
„Deschidem această reprezentanţă, adevarată „ambasadă“ a CCIB în zona Golfului, ca urmare a interesului comunităţii de afaceri româneşti pentru această regiune, dar şi a interesului oamenilor de afaceri emiratezi şi nu numai pentru piaţa noastră. Important de subliniat este faptul că reprezentanţa noastră de la Sharjah va fi dublată de o expoziţie permanentă cu produse româneşti, până în prezent fiind înscrise 33 de companii din ţara noastră”, a continuat preşedintele CCIB.
Proiectul de la Sharjah, iniţiat de Camera bucureşteană şi devenit realitate cu sprijinul semnificativ al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), dar şi cu suportul Consiliului de Export, al CCI Sharjah şi al SS General Trading – firma parteneră a CCIB în Sharjah – vizează promovarea eficientă a ofertei româneşti în zonă, susţinerea firmelor româneşti care doresc să dezvolte afaceri pe pieţele din regiunea Golfului, dar şi sprijinirea firmelor locale care doresc să intre pe piaţa românească şi atragerea de investiţii în România.
Companiile din ţara noastră participante la expoziţia permanentă de la Sharjah vor beneficia de sprijin de la bugetul de stat pentru prima lună, urmând ca apoi, datorită negocierilor purtate de CCIB cu partenerul din EAU, să suporte costuri cu până la 30% mai mici decât cele anunţate în luna mai 2010 de către SS General Trading, cu ocazia prezentării proiectului în România.
În cadrul reprezentanţei CCIB şi a expoziţiei permanente cu produse româneşti de la Sharjah, firmele româneşti vor beneficia de: spaţiu adecvat pentru mostre şi exponate, personal calificat pentru promovarea produselor, publicitate în EAU şi în zona Orientului Mijlociu, identificarea de noi parteneri de afaceri, asistenţă în vederea încheierii de contracte cu parteneri potriviţi.

Biroul de Presă al CCIB