Premise pentru dezvoltarea colaborarii intre CCIB si ICE

Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întrevedere cu Luca Gentile, noul director al ICE (Agenţia Italiană pentru Comerţ Exterior) România. În deschiderea întâlnirii, directorul ICE a făcut o prezentare succintă a activităţii instituţiei pe care o conduce şi a obiectivelor stabilite pentru mandatul său, început în acest an, menţionând interesul pentru colaborarea cu instituţii publice şi private din România.

Urând succes interlocutorului în activitatea pe care o va desfăşura în ţara noastră ca reprezentant al recunoscutei pe plan internaţional instituţii italiene de promovare a comerţului exterior, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a vorbit despre strategia de relaţii externe a CCIB care prevede ca, atât prin misiunile economice organizate de Camera bucureşteană, cât şi prin activitatea birourilor sale de reprezentare din străinătate să fie identificate oportunităţi de afaceri şi mai ales proiecte industriale de interes pentru colaborarea bilaterală.

„Proiectele privind dezvoltarea industrială, fie că sunt obiective noi sau vizează modernizarea unora mai vechi, în special din ţările emergente, constituie o bază solidă pentru dezvoltarea cooperării economice internaţionale pe termen lung. România dispune de un potenţial tehnologic şi inovator important, care permite companiilor din ţara noastră o participare activă, pe cont propriu sau în colaborare cu firme din Uniunea Europeană, companiile italiene fiind parteneri potenţiali”, a declarat preşedintele CCIB.

Astfel, având în vedere misiunea comună a celor două organizaţii constând în promovarea mediului de afaceri naţional pe pieţe externe, în cadrul întâlnirii au fost punctate mai multe sectoare posibile pentru dezvoltarea de iniţiative comune: colaborarea pentru participarea la proiecte industriale pe terţe pieţe, implementarea sau participarea în programe de training în domenii ca internaţionalizarea sau creşterea capacităţilor în domeniul administrativ şi organizarea de evenimente comune de promovare.

Biroul de Presă al CCIB

Articolul anterior
CCIB promoveaza oportunitatile de afaceri oferite de spatiul balcanic
Articolul următor
Proiecte concrete pentru dezvoltarea relatiilor economice romano-bulgare