ccib_img_1369994846_china_machinery_electronic_product_expo_2013_dsc_009232_S1[1]

Premise pentru dezvoltarea relatiilor comerciale romano-chineze

În perioada 30 mai-2 iunie 2013 pavilionul D2 din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo găzduieşte China Machinery & Electronic Products Expo 2013.

Manifestarea se desfăşoară în cadrul TIBCO şi este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), în parteneriat cu Ministerul Comerţului al Republicii Populare Chineze, Camera de Comerţ pentru Importul şi Exportul Utilajelor şi Produselor Electronice din China, ROMEXPO SA şi Ambasada Republicii Populare Chineze în România.

Timp de patru zile, 60 de companii chineze expun la ROMEXPO produse electronice şi electrocasnice, dispozitive de comunicare, echipamente de putere, echipamente electrice şi soluţii pentru sectorul energetic, materiale de construcţii, componente mecanice de bază.

În cadrul ceremoniei de inaugurare a expoziţiei, Mihai Andriţoiu, preşedintele Secţiunii Comerţ şi vicepreşedinte CCIB, a subliniat importanţa acestui eveniment pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre cele două ţări şi a punctat sprijinul acordat de reprezentanţa Camerei bucureştene de la Beijing atât firmelor româneşti care doresc să lucreze cu parteneri chinezi (promovarea ofertei lor pe piaţa locală, studii de piaţă personalizate si asistenţă la încheierea de contracte cu cei mai potriviţi parteneri), cât şi comunităţii de afaceri chineze, căreia îi furnizează informaţii avizate şi complete despre oportunităţile oferite de ţara noastră.

Potrivit însărcinatului cu afaceri ad interim al Ambasadei R. P. Chineze la Bucureşti, Zhao Deyong, guvernul chinez acordă o mare atenţie dezvoltării relaţiilor comerciale dintre cele două ţări. În completare, vicepreşedintele Camerei Chineze de Comerţ pentru Import şi Export de Maşini şi Produse Electronice, Wang Guiqing, a subliniat că oamenii de afaceri chinezi sunt interesaţi de identificarea oportunităţilor de investiţii în România care să le permită şi pătrunderea pe piaţa Uniunii Europene. ,,Expoziţia are ca scop crearea unei platforme eficiente între firmele din România şi China pentru îmbunătăţirea configuraţiei structurii schimburilor comerciale bilaterale. Vrem să aducem maşini, utilaje, piese de schimb care nu se produc în România”, a declarat Wang Guiqing.

La deschiderea oficială au participat, de asemenea, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Dan Enache; directorul Departamentului de Comerţ Exterior al Provinciei Guangdong, Yao Baishun; consilierul economic şi comercial al Ambasadei R. P. Chineze la Bucureşti, Liu Qiwei; preşedintele Consiliului de Administraţie al ROMEXPO, Sorin Vornic; directorul general ROMEXPO, Mariana Suciu.

CCIB a acordat în ultimii ani o atenţie deosebită relaţiei cu China, organizând numeroase misiuni economice şi forumuri de afaceri cu parteneri chinezi şi dezvoltând excelente relaţii de colaborare cu aceştia.

Biroul de Presă al CCIB