Succes al misiunii economice organizate de CCIB in Lituania si Letonia

Recent, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat o misiune economică în Lituania şi Letonia însoţind vizita oficială în ţările baltice a ministrului român al afacerilor externe, Titus Corlăţean.

Din delegaţia condusă de prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene, au făcut parte reprezentanţi ai unor importante companii româneşti specializate în: industria IT, producţia de vinuri, comerţ şi distribuţie de produse alimentare, turism, producţia de ambalaje industriale, producţia de cosmetice şi produse farmaceutice naturiste, industria petro-chimică şi industria aeronautică.

În cadrul forumurilor de afaceri din Vilnius şi Riga, s-au organizat în medie câte patru întâlniri de afaceri pentru fiecare companie românească memebră a delegaţiei cu firme din zona baltică interesate de colaborarea bilaterală sau de participarea în proiecte comune în ţări terţe. Atât în Letonia, cât şi în Lituania, companiile româneşti au stabilit o serie de contacte cu care vor continua negocierile în viitorul apropiat în vederea implementării de proiecte comune concrete.

Preşedintele CCIB, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut întâlniri cu conducerile instituţiilor partenere locale: Agenţia pentru Dezvoltare şi Investiţii din Letonia şi Camera de Comerţ, Industrie şi Artizanat Vilnius.

Biroul de Presă al CCIB