Preşedintele Academiei Române devine membru onorific al unei camere de comerţ

„Preţuind contribuţia dumneavoastră remarcabilă la realizările şcolii româneşti de chimie şi rolul esenţial pe care l-aţi jucat în domeniul chimiei organometalice supramoleculare, suntem bucuroşi, domnule academician, că astăzi avem privilegiul de a vă avea în mijlocul nostru în calitate de membru onorific al Camerei bucureştene, instituţie reprezentativă pentru cea mai importantă comunitate de afaceri a ţării, cea din Capitală. Vă felicit şi vă doresc cât mai multe iniţiative şi proiecte împreună cu CCIB“, a afirmat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) în cadrul festivităţii de acordare a calităţii de membru onorific al CCIB acad. Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, ca expresie a aprecierii pentru contribuţia remarcabilă la promovarea mediului de afaceri românesc.
La eveniment, care a avut loc marţi, 17 mai 2011, la Sala Rotondă, aflată la etajul 3 al sediului istoric al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, au participat personalităţi din mediul economic şi academic, precum prof. univ. dr. ing. Ecaterina Andronescu, fost ministru al educaţiei şi cercetării, rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti, sau prof. univ. dr. ing. Anton Anton, fost ministru al educaţiei, cercetării şi tineretului, prorector al Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti.
Manifestarea a debutat cu un laudatio rostit de preşedintele Camerei bucureştene, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, urmat de înmânarea atestatului de membru onorific şi a insignei de aur a sistemului cameral acad. Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române.
„Sunt deosebit de onorat de calitatea de membru onorific al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti. Între cercetarea ştiinţifică şi activitatea economică există o punte; cei care reuşesc sa o treacă cu succes îşi asigură performanţa şi obţin beneficiile corespunzătoare. Nu am experienţă în domeniul comerţului şi industriei, dar am slujit cercetarea şi învăţământul în cariera mea şi sper că în acest mod viaţa economică a beneficiat de tineri specialişti entuziaşti şi bine pregătiţi”, a subliniat acad. Ionel Haiduc, în alocuţiunea ce a urmat momentului festiv.
De asemenea, acad. Ionel Haiduc a vorbit despre locul şi rolul cercetării româneşti pe plan mondial. Potrivit preşedintelui Academiei Române, cele mai multe articole ştiinţifice publicate de români în străinătate, indexate pe plan internaţional, sunt din domeniile fizică, chimie, matematică, inginerie chimică, ingineria materialelor. Potrivit sistemului de indexare SCImago, Universitatea Politehnica din Bucureşti (locul 472 în lume), Institutul de Fizică Atomică (locul 491) şi Academia Română (locul 636) sunt primele trei instituţii româneşti care contribuie la asigurarea vizibilităţii ştiinţifice a ţării noastre pe plan mondial.

Biroul de Presă al CCIB