ccib_img_1347876905_dsc_0022_S1[1]

Prezentarea oportunităţilor de afaceri oferite de Republica Orientală Uruguay la Camera de Comerţ si Industrie Bucureşti

Recent, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) şi Ambasada Republicii Orientale Uruguay în România, cu sprijinul Camerei Naţionale au organizat un seminar de prezentare a oportunităţilor de investiţii oferite de ţara sud-americană.

Evenimentul a fost precedat de o întâlnire a prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene, cu Roberto Kreimerman, ministrul industriei, energiei şi mineritului în Guvernul de la Montevideo, care a fost însoţit de Excelenţa Sa Pedro Mo Amaro, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al R. O. Uruguay la Bucureşti.

În cadrul întrevederii – al cărei principal subiect l-a constituit dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale – preşedintele CCIB a subliniat că, deşi în prezent volumul schimburilor comerciale este modest, în ambele ţări există „oportunităţi şi performanţă”. În opinia prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, diversificarea domeniilor de colaborare poate conduce la creşterea substanţială a schimburilor comerciale, printre sectoarele cu potenţial amintind industria petrolieră, industria alimentară şi pe cea a construcţiilor. De asemenea, potrivit preşedintelui CCIB, pot fi iniţiate cu succes colaborări în cercetare şi învăţământ. În acest context, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a exprimat interesul CCIB de a deschide o reprezentanţă în Uruguay, care să ofere servicii specifice pentru întreaga Americă de Sud, după modelul testat cu succes de Camera bucureşteană la Sharjah (E.A.U.).

Roberto Kreimerman, ministrul industriei, energiei şi mineritului din Uruguay, a apreciat propunerea preşedintelui CCIB de a deschide o reprezentanţă în ţara sa ca fiind „minunată”, mai ales în contextul semnării recente a convenţiei pentru evitarea dublei impuneri, şi a subliniat că fiecare dintre cele două ţări trebuie să-şi valorifice poziţia geografică deosebită, care oferă deschidere către pieţe precum cea a UE şi a spaţiului ex-sovietic, în cazul României, şi către cea a Braziliei, în cazul ţării sale.

Ministrul industriei, energiei şi mineritului din Uruguay a vorbit oamenilor de afaceri români prezenţi la eveniment despre evoluţia economică a ţării sale, potenţialul regiunii, avantajele de a dezvolta o afacere în Uruguay, dar şi despre atenţia acordată în plan guvernamental diversificării producţiei.

Biroul de Presă al CCIB