ccib_img_1409909800_dsc_0013_(3)_S1[1]

Primirea unei delegații economice din Ucraina la Camera de Comerț și Industrie a Municipiului Bucureşti

Joi, 4 septembrie 2014, Dan Gabriel Mihuț, director general al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întrevedere cu delegația firmei ucrainene de consultanță DEVELOP din Odessa, reprezentând și interesele unuia dintre partenerii ei, compania Renewable Resources din același oraş. Din delegație au facut parte Volodymyr Dragomyr și Igor Krush, membri ai conducerii firmei. Delegația a fost însoțită de Emil Rapcea, consul general al României la Odessa.

Interlocutorii au prezentat situația economică din regiunea Odessa si sudul țării vecine, în contextul acțiunilor forţelor separatiste din zona de est a acestei țări. Conform declarației acestora, orientarea conducerii actuale a Ucrainei către Uniunea Europeană și vecinătatea cu România, determină ca tot mai multe companii ucrainene să fie interesate să-și reorienteze afacerile tradiționale cu parteneri din Rusia către țările UE, țara noastră fiind cea mai apropiată de zona reprezentată de delegația ucraineană.

Din partea conducerii CCIB s-au transmis asigurări privind întreaga disponibilitate de promovare a contactelor și crearea de parteneriate între companiile din cele două țări, convenindu-se ca interlocutorii să transmită în perioada următoare propuneri concrete si oportunități de colaborare.

Biroul de Presă al CCIB